k ben Michèle, 40-plusser en bevlogen ondernemer. Daarnaast ben ik mantelzorger van de leukste moeder. Trotse kadomoeder van  5 jongvolwassen kids die niet uit mijn buik, maar uit mijn hart zijn geboren. Ik hou van yoga én van lekker eten en rode wijn. Ik vind mijn werk het allerleukste en maak graag een verschil in de wereld. Daarnaast hou ik van langzamer leven en meer genieten en geniet ik de helft van het jaar van het simpele leven op mijn boot in Zeeland. Mijn grote ambitie is om de tweede helft van mijn leven, de beste helft te maken. En anderen te helpen datzelfde te doen.

In 2012 veranderde één kop koffie mijn leven en wist ik in 30 dagen mijn eigen droombaan te creëren vlak voordat ik de sociale dienst in zou gaan. Sindsdien inspireer, deel en leer ik anderen om ook te gaan doen waar je hart van in de fik gaat. En zo een wereld van verschil voor jezelf te maken. Ja, Ik ben officieel internationaal gecertificeerd NLP-master trainer en heb vele . Maar eerlijk….mijn meest waardevolle lessen leerde ik in de praktijk toen het leven mij flink uitdaagde.  Zowel professioneel als persoonlijk.

Vanuit die best-practises ontwikkelde ik mijn eigen inspirerende 30-dagen aanpak.Herkenbaar voor iedereen van ‘maatpak’ tot ‘naaldhak’ en ‘trainingspak’. Mijn fik is wanneer ik mensen die weer ‘aan’ gaan over zichzelf. Niets zo tof als ogen die oplichten en een ondeugende grijns die op iemands gezicht verschijnt. Sindsdien heb ik vele toffe mensen zoals jij en ik weer enthousiast mogen maken over zichzelf, hun werk en hun leven. Zowel 1-op-1 als vanaf het podium. Ik ben een bevlogen sparringpartner die door het vuur gaat om mensen aan te fikken over zichzelf, hun leven maar ook over de wereld om ons heen.

Ik werd genomineerd als Inspirator 2013 door het blad Vrouw&Passie.. Met mijn platform Hart In De Fik werd ik genomineerd voor zowel Rotterdamse Zakenvrouw 2018 en Rotterdamse Vrouw van het Jaar 2021 in de categorie Politiek, Maatschappij en Welzijn.

Ik werkte mee aan verschillende boeken zoals:
* Jij Bent Bijzonder, buitengewone verhalen van gewone mensen van Esther Jacobs
* Live Your Talks – The Difference Between Public Speaking and Performing at a Tedx Conference and How to Optimize Your Own Presentation – Jojanneke van Den Bosch
* Zo simpel is het dus wel. 15x weerstand overwinnen. – Linda Commandeur

Ik heb me jarenlang ingezet om geld in te zamelen voor genezing van lymfklierkanker. Waarvan twee als fondsenwerver en accountmanager Zakelijke Markt voor Lymph&Co. Met een geweldige co-creatie van superhelden gamedesigners, bedrijven, wetenschappers uit het UMCG, UMC Amsterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben we de eerste game ter wereld tegen lymfklierkanker ontwikkeld: UNMASK

Daarnaast treed ik regelmatig op als inspirerend spreker en hartverwarmende presentator van seminars, (culturele) festivals en (bedrijfs-)evenementen. Ik heb mijn eigen talkshow in Rotterdam en online, waarbij ik  gewone mensen met bijzondere verhalen over het maken van een verschil aan mijn tafel ontvangt. Met mijn authentieke reeks online video’s, live-uitzendingen, blogs en artikelen deel ik heel graag mijn kennis, tips en levensavonturen. Zowel in het Nederlands als in het Engels.

“Mensen die doen, waar hun hart van in de fik gaat, maken een wereld van verschil. Voor zichzelf. En de wereld om hen heen.”