Rustige zaterdagavond. Even chillen in mijn kajuit. Het volgende momemt een klap tegen mijn boot en wat lijkt op mijn dek. Verschrikt vlieg ik omhoog. Ik ben als de dood dat er een boot een ongewenste amoureuze versierpoging doet met de mijne! De afgelopen dagen zijn er wel meer mensen zonder stuurkunsten op bezoek in de haven. Die hopen dat ik in haak op hun ‘van voor, naar achter, van links, naar rechts’ gepruts. Dus ik ben alert. Maar terwijl ik het dek opvlieg zoekend waar het geluid vandaan komt, kijk ik recht in het gezicht van de buurman: ‘Er ligt een meeuw op je dek, die vloog zijn moeder achterna maar zijn vleugel bleef hangen in een van je lijnen”.

Op mijn dek ligt inderdaad een jonkie. Ogen groot en verschrikt. Zijn vleugel op 180 graden anders. WHY?! Mijn empatische hippie hart trekt dit heel slecht! De twee laconieke buurmannen mompelen wat. De een pakt hem nog vast, maar laat hem even los en hop mijn onfortuinlijke vriend duikt het water in. Nog steeds zijn vleugel 180 anders alsof hij de richting aan wilt geven. De rest van de geoep meeuwen inclusief zijn mama cirkelen hard krijsend rondjes over de havrn. Maar kleine Binkie dobbert verdwaasd en verloren op het water.

Ik sla hem gade van een afstandje. Inmiddels zijn alle kerels rustig weer hun ding aan het doen. Maar mijn hart bloedt nog steeds. Ik besluit de Dierenambulance te bellen: ‘Goed dat je belt. We willen wel langs komen, maar we kunnen het water niet op’.

Dit is mijn cue om mijn superpower ‘verbindingskracht’ te voorschijn te halen. De eerste buurman voelt zich niet gemotiveerd. Maar ik ben niet voor niets type ‘ Niet Lullen Maar Fiksen’. Ik loop op een paar dames af… ‘ja ik weet het ook niet’…. Ik zweer het je… ik trek dat halve ‘chill’ gedrag niet. Dus brutaal loop ik naar een picknick tafel met half dronken jongeren van de watersportvereniging. Luister… de Dierenambulance komt en ik ga nu dat beest uit hee water halen. Twee meiden komen in actie met een netje… ja lekker meiden. Denk dat het werkt. NOT….

Ik besluit gewoon de stijger op te lopen met heuleeee moooi boten….iedereen vraagt zich vertwijfeld af wat die pornoblonde dame op een missie in een tijgerjurkie op de stijger komt uitvreten. In het Duits hoor ik iemand zeggen, dat die meeuw beter zijn nek omgedraaid kan worden. ‘. Kan wel zijn, maar doe jij het dan grote jongen? Nee? Uit mijn weg dan.

Op dit moment beseft de hele stijger dat ze maar beter in team Mies kunnen stappen. Want inmiddels heb ik mijn telefoon in de hand van één meisje geduwd. Een andere man komt met een SUP board aan. Nu stond suppen wel op mijn bucketlist, maar niet om dan ook maar gelijk een meeuw te redden. Ik krijg een spoedcursus hoe sta of zit ik op een SUP. De volgende oudere buurman komt met een paar dikke rubberen handschoenen aan. Zelf had ik al een handdoek onder mijn armen geduwd.

Ik trek met een beweging mijn tijgerprintjurk uit en sta alleen in mijn bikinibroekje met een hemdje. Geen BH want de meiden hadden ook een vrije zaterdagavond. Maar het kan me niets schelen. I’m a ‘mad’ woman on a Mission! Ik glij op die SUP en begin me langzaam richting die meeuw, Binkie, te bewegen. Want niets in mij is van plan dat beest een langzame dood te laten sterven of met mijn eigen handen uit zijn lijden te verlossen.

Inmiddels is Team Tante Mies uitgegroeid. Aan de kant staan een paar heren paraat voor als Binkie die kant op drijft. Op de achterkant van een van de boten is mijn Duitse vriend nu ook aan boord van mijn reddingsactie gestapt.

Langzaam dobber ik naar Binkie toe. Rustig pratend en hem geruststellend. In bikinibroekje, alleen een hemdje. Geen BH. En joekels van rubberen handschoenen aan. Dat beest kijkt me met grote ogen aan van “What the fuck is dit? Had je niet wat leukers aan kunnen trekken voor de gelegenheid” Mijn andere hersencel smeken zowel Binkie als het universum om mijn eer te redden en me niet van die SUP te laten lazeren als een walrus die van de wal in het water zakt. Want dan ben ik voorgoed legendarisch in de haven.

Binkie laat me gelukkig heel dichtbij komen. En terwijl hij in een keer in de vinger van mijn handschoen hapt, trek ik hem in één ruk mijn SUP op. Pfew! Ik zit nog!

Terwijl ik hem vasthoudt met mijn handen, probeer ik met mijn voeten de SUP richting de boot van mijn Duitse teamgenoot te bewegen. Ik steek mijn been uit en in mijn halfbakken Duits commandeer ik hem om mijn been vast te pakken en me binnen te hengelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Hij heeft inmiddels een handdoek in zijn handen en neemt Binkie van mij over. De oudere man helpt me om van mijn Sup weer op de kant te komen, Terwijl ik mijn tijgerprintjurk ergens op de stijger opvist, krijg ik mijn telefoon weer in mijn handen. Precies op dat moment belt Sylvia, vrijwillige chauffeur bij de Dierenambulance op Schouwen Duiveland. Ze ligt helemaal in een deuk om mijn mad woman actie.

Echt ik weet ook wel dat Binkie waarschijnnlijk een spuitje krijgt. Maar ik ga niet slapen, wetend dat het beestje met een gebroken vleugel in de haven ligt te verzwakken, terwijl de hele haven op hun achterdek zit te chillen met een wijntje of biertje in hun handen.

Not on my watch.

Dan hoeft Binkie in ieder geval niet onnodig lang te lijden.  Iedereen keert weer terug naar zijn boot, blij dat ze van dit hele tafereel verlost zijn.

Ik pak maar weer eens de doucheslang van mijn boot en spoel mezelf af op de stijger. Ik hoop dat ik eruit zie als Pamela Anderson in haar gloriedagen, maar ik weet wel beter. Whahaha. Nu geen gekkigheid meer he. Tijd om echt te chilluh en mijn superpowerpakkie even een vrije avond te gunnen. Morgen zondag rustdag. Maandag gaan we de wereld wel weer redden. Doei.

PS Goddank zijn de waarschijnlijk zeer onelegante foto’s van mij in mijn ‘kan mij niets schelen’ outfitje niet gemaakt 😂😂😂😂 Het universum was mij gunstig gezind. Of ik sta nu ergens op het internet of aankomende week in het lokale suffertje. 😜✅🥳🎶🥂

PS 2 Dit bericht is getypt op mijn telefoon zonder bril en in. het donker…. hahaha. Nee ik was niet dronken. Slechts kippig.

PS 3 Mocht het niet meer gelukt zijn om je vleugeltje te maken. Rust zacht Binkie. Maak ze gek in de meeuwenhemel.

PS 4 De vrijwilligers van de Dierenambulance zijn helden. Op hun website ontdek je hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan hun mooie werk.