“Je hebt alle kans” zei mijn moeder vanochtend tegen mij. Ik heb zoveel ‘geruimd’ de afgelopen jaren. Emotioneel maar ook fysiek! Denk hierbij aan mijn systemen ordenen. Spullen wegruimen.. Maar ik heb ook keihard gewerkt om ‘oude onhandige overtuigingen’ een zwieper naar het hiernamaals te geven. En zelfs vriendschappen en relaties die niet meer passen af te ronden. Ik heb zoveel oud gedoe uit de weg geruimd, dat ik nu op een punt sta waarin ik over heb gehouden wat enorm waardevol is. Daarom waren de woorden van mijn moeder zo mooi: “Alle kans”. Je hebt alle kans om te doen waar je echt heel blij van wordt en wat heel goed bij je past.

Heb je dan nooit eens een glorieuze kakdag? Natuurlijk wel!!! Afgelopen week had ik een krakkie, waarom? Omdat ik in een overgangssituatie zit. De afgelopen jaren heb ik als mantelzorger veel van mezelf in dienst gezet van een ander. Met heel veel liefde. Daarnaast heb ik heel veel aandacht besteed aan mezelf alle kans geven om gedoe uit de weg te ruimen wat mij niet langer dient. En niet past bij wie ik wil zijn en waar ik naartoe onderweg ben. Maar ja, dan heb je dat gedaan en zit je ineens met  een open ruimte en kom je erachter dat je het een beetje verleerd bent om ‘leuke dingen’ te doen. Echt. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen met ontspannen. Terwijl ik het zeg, moet ik grijnzen. Want ik heb daarin ook een soort vrolijke compassie voor mezelf. Want tja, waar gaan we beginnen dan Mies? Nou bij het begin! Pak je spullen en verkas naar die boot. Daar zijn alle ingrediënten waar je blij van wordt. Dan gaan we daarna gewoon iedere dag een beetje beter erin worden. Hoe?

ik heb een soort 1-2-tje met het universum. Als ik het niet weet, dan zeg ik tegen het universum: “Kun je me helpen met helderheid hierop te krijgen?” Hoe pak ik dit dan aan. Hoe doe ik dat dan? Meer plezier hebben en leuke dingen doen die me ontspannen bregen. Ik zie het maar als een ontdekkingstocht en inspiratie-avontuur. Zoiets als ik in mijn eentje ging backpacken. Ik bekeek het gewoon per dag. Ik gaf mezelf gewoon alle kans om te ontdekken wat er op mijn pad kwam. Zo doe ik dat nu dus ook.

Vervolgens ben ik dan stil en dan komt er ergens in de dag ineens een ‘bericht’ langs. In de vorm van een woord, een tekst, een zin. Een liedje.Iemand schrijft iets op Facebook. Of een vriendin belt en in het gesprek heb ik ineens een waardevol AHA-moment. Ik luister een podcast of zie een YouTube video en ineens regent het AHA-momenten. Inspiratie betekent o.a. bezieling, inademen. Het vergt twee dingen.
1. Open staan voor deze inspiratie en waardevolle boodschappen door de vraag te stellen en dan te luisteren als het langs komt.
2. Dan er iets mee doen.

Daarom is het zo belangrijk om ruimte te maken en te houden. Dan zie je hoe het leven je eigenlijk heel gemakkelijk de goede kant op leidt.

Op mijn vraag over “Hoe doe ik dat? Weer meer plezier maken?” kwam er ineens op mijn YouTube een video langs van Marie Forleo. Ik volg haar al jaren en heb veel herkenning. Heerlijk briljant leuk mens en inspirerende ondernemer.

Hieronder deel ik de video hoe je meer plezier kunt maken en ik heb haar tips ter harte genomen en toegepast! Haar tip is om van alles een feestje te maken. Zo heb ik mijn agenda inmiddels ingedeeld met een “Great Start Of My Day”party. Waarbij ik o.a. een yogafeestje bouw. Rond lunch staat er in mijn agenda iedere dag een “Lunchbreak & danceparty”. Het herinnert mij eraan dat ik niet weer iets MOET doen, maar dat ik heerlijk kan ontspannen, leuke dingen kan doen en dat dit me ook met alle plezier weer ruimte geef.

Toen ik vandeweek op mijn boot kwam, schrok ik me kapot. De deur van mijn ‘badkamer’ was dichtgeslagen en door de warmte van een paar weken terug, zag deze ruimte eruit als een dalmatiër van de schimmel. De moet zakte me in de schoenen. In mijn hoofd werd het eerst allemaal groter. Ik ben van boord gegaan en ‘s nachts begon het universum rond een uur of vier in mijn oor te tetteren. Ik ben eruit gegaan en ik voelde alleen maar…. je moet vandaag terug naar je boot. “Maar het is freaking windkracht 9!” Dus ging ik toch maar weer eerst werken. Maar ik was helemaal blanco. Wat ik ook probeerde ik keek naar het scherm en er kwam niets uit. Weer dat bericht van ‘s nachts…. “Ga je boot schoonmaken” Je moet naar je boot.

Toen herinnerde ik de video van Marie Forleo en ik dacht, Ik ga een schoonmaakfeestje bouwen en we gaan dit varkentje eens even gezellig samen wassen. Dus een stofmasker, handschoenen en bril op. Schimmelspray in mijn handen. Ik zette mijn allerleukst dansmuziek loeihard aan en riep met de grootste grijns op mijn gezicht: Yeah baby! I’m coming in!

En wat bleek! Het viel allemaal super mee. Het ging er supermakkelijk vanaf en binnen drie uur had ik mijn hele boot heerlijk fris en schoon! Oke ik moest nog wel even zeebenen weer kweken, want met windkracht negen op de boot heen en weer gegooid worden was iets anders dan met de Snollebollekes van links naar rechts springen op een leuk deuntje. Mijn maag deed wellicht een flikflak maar Mission accomplished! Ik had zojuist het leukste feestje gebouwd met een geweldig leuk resultaat. Mijn paleisje was klaar om mij te ontvangen ;-)

De volgende dag had mijn vriendin d’r kind een offday. Het was allemaal een beetje veel geworden met coronaperikelen in de wereld. En school. Dus hij en ik samen een dagje thuis knus. Maar in de dag hebben we dus samen een ‘samenwerk’feestje aan de keukentafel gebouwd. En samen het lunchbreak en dansfeestje gehouden waarbij we samen op SJajajajaj van Wolter Kroes de hele huiskamer door zijn gedanst. Deze simpele practise en mindset heeft mijn hele ‘roerige’ en beetje chaotische week een heel stuk leuker, gezelliger, makkelijker en meer ontspannend gemaakt. Maar bovenal heeft het veel meer flow erin gehouden. Mijn agenda ziet er briljant vrolijk uit met al die leuke feestjes erin. Het tovert al aan het begin van de dag een grijns op mijn gezicht.

Leuke opdracht van de week:

Kijk eens naar je ‘to-do’ lijst. Of naar een paar klussen die je tegenhouden, waar je geen zin in hebt. Benader. het eens als een feestje en ontdek hoe het je enorm blij maakt als het van je lijstje is! Maak het een leuk feestje!

Deze aflevering van MarieTV is een leuke inspiratie om je hierbij te helpen:

3 Ways to Have More Fun, Be Spontaneous, and Enjoy Your Life Again