Vandaag las ik in het Dagblad van het Noorden de oproep van internist-hematoloog om het gebruik van de pil voor 35-plus vrouwen te heroverwegen vanwege het grotere risico op trombose. Ik heb in al die jaren van alles geprobeerd. De pil al in mijn twintiger jaren mee gestopt. Een spiraaltje? Oh hemel, hahaha! De mijne werd notabene geplaatst door een hele aardige gynaecoloog met de toepasselijke naam Slager en handen als kolenschoppen. Hahaha. Imagine that. What’s in a name. Maar een spiraaltje laten zetten als je nooit zwanger bent geweest is een hel. Hahahaha! My goodness zelden zo’n pijn gehad. En ik ben echt niet lullig qua pijngrens. Ik ging gewoon wel even zelf naar het ziekenhuis, maar toen begreep ik waarom je beter met iemand had kunnen komen. Oeps.

Caution! Dit is een tijdelijke no-go area.

Mijn lijf reageerde met een soort weeen. Na een week met zware pijn en verkerend in een zombietoestand, stuurde mijn moeder me naar de huisarts. Mijn stoere lichaam, was just not having it. Ze weet heel goed wat goed voor haar is. En wist dat dit niet goed was en ze werkte het spiraaltje er daarom vakkundig richting de nooduitgang eruit als een nummer van Het Goede Doel. Mijn mannelijke huisarts vroeg nadat hij mijn spiraaltje had verwijderd en ik me net had aangekleed, met een gladgestreken gezicht in hetzelfde consul: “Michèle, Wat ga je nu dan doen als voorbehoedmiddel?” Nog nahijgend van de pijn daaronder staarde ik die kerel vol ongeloof aan en zei in onvervalst Rotterdams “Grote vriend, ik kan je één ding beloven, ik heb het beste voorbehoedmiddel. Als een man er nu maar zelfs naar kijkt, dan breek ik met mijn beide handen en alle liefde zijn nek. Werkt heel goed.” Iedereen blijft voorlopig weg daar. Ik verklaar het hierbij voor de komende maanden plechtig als een no go zone! Hahaha. Die man zal wel gedacht hebben. Maar echt…ik kon hem wat doen om die vraag op dat moment. Die lompe boer had zo geen idee.

Afgesloten hoofdstuk

Op mijn 40e besloot ik definitief afscheid te nemen van mijn kinderwens en me te laten steriliseren. Ik durf wel te zeggen, dat dit ook niet zonder gevolgen is geweest voor mijn lichaam. Nog iedere maand staat er een eitje driftig op een dichte deur te rammen en voelt het alsof een voetbal door een rietje wordt geduwd. Hahahaha. Maar ik ben nog steeds heel blij dat ik het heb gedaan. Het heeft me ook een heel groot gevoel van vrijheid gegeven en dat is heerlijk. De eerste keer vrijen na een sterilisatie was een beetje als de eerste keer, spannend en ook heel leuk. Kortom ik heb mijn steentje bij gedragen op dit vlak. Net als heel veel andere vrouwen. Naast dat velen van hun lichamen ook nog eens zwangerschappen en bevallingen hebben doorstaan.

Tikkie jij bent ‘m

Waarom ligt de verantwoording voor anticonceptie of veilig vrijen nog altijd vaak bij de vrouw? Neemt een man een mannenpil als het mogelijk zou zijn? Sommigen toffe kerels wel. Geloof ik echt wel. Maar een groot deel waarschijnlijk toch ook niet. In al mijn jaren heb ik geleerd, dat een man maar zelden een condoom op zak heeft. Je, als vrouw, er echt altijd zelf voor moet zorgen. Want liever vrijen ze zonder. Ja ik ook makker. Maar nog lekkerder vrij ik met je als ik na afloop geen kandidaat ben in de Surprise Show. Ik hou liever geen ongewenst kadootje van je over. Jij ook niet neem ik aan.

Man up tijger!

Dus mijn raad aan mannen. Geen relatie en wil je ervan genieten? Ik weet dat condooms niet de fijnste manier zijn voor een man om te vrijen. Maar een vrouw weet ook niet goed wat ze moet kopen voor het meest optimale genot voor een man. Dus mannen: zorg gewoon voor een pak goed passende condooms die het beste bij jou passen en die in deze situatie de beste optie voor jou is. Zo kun je zo fijn mogelijk genieten van de sex en veilig vrijen.
Zit je in een relatie? Heb je kinderen en wil je er niet meer? Mooi. Tijd voor die kerel om er een knoop in te laten leggen. Klinkt ongemakkelijk? Zit een risico aan? Yep. We know. We did our part all our lives en als 40+ vrouw is mijn lijf ook weer aan het voorbereiden op de volgende fase: de overgang. So man up tijger! You got this.😜👊😘